Föreningar

Nationen har ett antal aktiva föreningar som bedriver verksamhet på nationen. Bland annat kan nämnas Uplands damkör Discordia, nationens blåsorkester Wijkmanska Blecket och spelföreningen.

Om du känner att du vill starta en ny förening är du varmt välkommen att göra det – allt engagemang gör oss glada! Hör av dig i så fall till nationens förste kurator via e-post ([email protected]) eller genom att komma förbi kontoret under öppettiderna.

Discordia

Discordia är Uplands nations damkör. För att ta reda hur du går med eller hur du anlitar dem för din fest så kan du skicka e-post till [email protected] eller besöka deras hemsida.

Wijkmanska blecket

Wijkmanska Blecket är nationens egen blåsorkester. Alla som vill får vara med och spela, oavsett tidigare kunskaper. Om du vill lära dig att spela ett instrument så finns det många glada musiker i orkestern som kan hjälpa till!

Blecket repar på onsdagar (kl 19:00–22:00) i nationens festsal och det är bara att dyka upp!

Orkestern anordnar nybörjarrep på måndagar för de som vill lära sig spela ett nytt instrument.

Vill du veta mer kan du skriva till [email protected].

Kulturnämnden

Kulturnämnden finns på nationen för att förse dess medlemmar med kulturella aktiviteter i studentlivet. Vi går bland annat på teater och visningar på olika muséer.

Sugen på att veta mer vad vi har för oss? Skicka ett e-mail till [email protected] så får du veta mer!

Biblioteksnämnden

Nationens biblioteksnämnd ansvarar för att hålla biblioteket öppet och uppdaterat. Nationen har också en bokcirkel. Fika i vårt mysiga bibliotek, läs och diskutera spännande litteratur med andra personer med liknande intressen.

Om du vill vara med gå med i Facebookgruppen ”Bokcirkeln på Uplands” eller håll utkik efter eventen när de delas via Uplands nations sida.

Vill du veta mer om biblioteket kan du mejla bibliotekarien på [email protected].

Spexgruppen

Ett spex är bland det roligaste du kan hålla på med under din tid i Uppsala, så kom och gör det på Uplands!

Om du är intresserad av att vara skådis, scenografi eller produktion är du välkommen att vara med i spexgruppen!

Om du vill veta mer, skriv till 1Q på [email protected].

Starta en ny förening

Känner du att det är något som saknas på nationen? Då är du varmt välkommen att starta upp en ny förening. Vill du spela brädspel, anordna språkcafé, arrangera idrottsverksamhet? Allt är möjligt!

Kontakta 1Q på [email protected] för att få reda på mer!

Rulla till toppen