Om Uplands Nation

Om nationen

Uplands nation är en mellanstor nation med mycket glädje och aktivitet. Vi arbetar hårt för att nationshuset och vår fantastiska trädgård ska vara en mötesplats öppen för alla. Den avslappnade och familjära stämningen är Uplands nations största stolthet.

Till verksamheterna hör givetvis centrala bostäder, en pub med stort ölsortiment, ett bibliotek med kurslitteratur i olika ämnen, caféverksamhet, samt orkester, spexklubb, och kulturnämnd med massor av roligt för sig.

Nationen definieras av dess medlemmar som på landskapen bestämmer över nationens stadgar och reglementen.

Bli medlem

Du kan bli medlem i nationen genom att registrera ett medlemskap vid kuratorskontoret (kuratorsexpeditionen) under dess öppettider. Det går även att bli medlem online genom att följa den här länken.

Vår förhoppning är att alla nationsmedlemmar skall känna att de får ut så mycket som möjligt av sin studietid och av sitt medlemskap i Uplands nation!

Heltidsanställda

Nationen har fem heltidsanställda ämbetsverkare som jobbar för att göra nationen till det bästa den kan vara. Dessa ”heltidare” består av förste kurator, andre kurator, tredje kurator, köksmästare och pubmästare.

Vill du veta mer om nationens heltidsanställda eller komma i kontakt med någon av dem, så finns deras kontaktuppgifter på denna sida.

Stipendier

Som medlem i Uplands nation får du inte heller glömma att söka våra stipendier. Vi har många stipendier att dela ut, särskilt till dig som kommer från Uppland.

Läs med om alla våra stipendier på sidan för stipendier.

Vid frågor och funderingar

Kontakta förste kurator eller recentiorsvärdarna om du har några frågor. Du hittar alla kontaktuppgifter på denna sida

Du kan även gilla oss på Facebook, följa oss på Instagram eller läsa vårt reccehäfte som alla nya medlemmar och recentiorer får.

Rulla till toppen